Diensten

 

Open Atelier. is al een aantal jaar op de vrijdagmiddag. 

Dit moment heeft een open karakter. Het atelier is vanaf 13.00 geopend en het loopt door tot ongeveer 16.30. Je kunt al het gereedschap, lak of was vrij gebruiken. Vanaf 13.30 zal ik rondlopen voor tips en begeleiding. Ook drinken we tussentijds koffie/thee met wat lekkers en na 16.00/16.30 is er ook nog een hapje en drankje bij de kachel of in het zonnetje. Dit voor 13 euro.

 

Kinderfeestje. Van een ruwe steen zullen we in 2 ½ uur een mooi beeldje maken. Eerst is het raspen en vijlen, dan verfijnder werken met kleinere raspjes en uiteindelijk schuurpapier en water om als laatste het beeldje prachtig te lakken, zodat de kleur van de steen mooi uitkomt. Kinderen van rond de 10 jaar kunnen dit al redelijk zelfstandig doen. Jongere kinderen kunnen ook met steen werken. Kinderen van 4 jaar kunnen bijvoorbeeld al een prachtige ketting maken met een steen als hanger. In overleg zorg ik voor taart, lekkers en drinken. Dit alles voor een tientje per kind.

 

Een dagdeel workshop. Een workshop beeldhouwen heeft de volgende opbouw. Na het zoeken van een steen, wat een zeer bepalend onderdeel van het proces is, gaat iedereen onder begeleiding aan het werk. Tussentijds zullen we elkaars werk bekijken en tips krijgen over hoe te kijken naar het beeld en gebruik van materiaal. Tijdens de break zullen we koffie, thee of iets fris met wat lekkers erbij serveren . Een workshop duurt een dagdeel, tussen de 3 en 4 uur. Een dagdeel beeldhouwen is 20 euro.
Er is ook een workshop beeldhouwen mogelijk die 4 dagdelen in beslag neemt. Er wordt dan aan een grotere steen gewerkt, tussen de 5 en 10 kilo.

 

Beeldhouw weekend. Op zaterdagochtend verzamelen we in het atelier, waar we de tijd nemen om een goede steen te zoeken. Daarna gaan we hard aan de slag. Na een gezellige bbq en slapen in je eigen tent, gaan we 's zondags na het ontbijt door en hebben we de tijd het beeld af te werken tot het begin van de middag. Daarna richten we een kleine expositie in zodat we elkaars werk goed kunnen bekijken en waar ieder de gelegenheid krijgt het verhaal achter het beeld te vertellen. Dit voor 150 euro.

Het gehele weekend staat er koffie en thee klaar. Zaterdagavond sluiten we af met een BBQ en zondag verzorgen we een hapje en drankje tijdens de expositie. 

Mocht je willen is er op Leemweg 41 genoeg plek je tent op te slaan of de caravan te gebruiken.

Tijden: Zaterdag 10.00 t/m zondag 16.00.

 

Beeldhouw week. Op de maandag beginnen we met het uitzoeken van een steen. Deze eerste fase is misschien wel het belangrijkste. Je bepaald nu wat en hoe je het beeld gaat maken.

Op de dagen daarna gaan we werken aan het beeld. Tussentijds zullen we elkaars werk bekijken en leren van elkaar, ook zal algemene informatie aan bod komen als gebruik van de verschillende gereedschappen, hoe een goede rechte lijn te verkrijgen, hoe te hakken e.d.

De vrijdag is er om het beeld af te werken en we eindigen met een expositie waarin iedereen vertelt over het proces en we elkaars product bekijken.

De hele week staat er koffie en thee met wat lekkers klaar, ook sluiten we vrijdagmiddag af met een hapje en drankje. We vragen je wel even zelf een lunchpakketje mee te nemen van thuis.

Mocht je van ver komen, of het gewoon prettig vinden een weekje op de Veluwe te verblijven kan je overal op het terrein je tent neerzetten. Er is zelfs 1 caravan die eventueel te gebruiken is.

Tijden: Maandag - vrijdag van 10.00 - 15.00 voor 250 euro.